Baka liten kaka

Vid frukosten igår bestämde barnen och jag att vi skulle baka. Kanelkaka tyckte vi skulle vara gott till eftermiddags fikat. Denna kaka var en av favoriterna som vi serverade i vår Café & Inrednings butik.
Så plocka fram ingredienserna nu och sätt igång. (Välj gärna ekologiska ingredienser)

20130618-104457.jpg Sätt ugnen på 175 grader.
SMET
– 175g rumsvarmt smör
– 2 1/2dl Socker
– 2 Ekologiska Ägg
– 3dl Filmjölk
– 4 1/2dl Ekologiskt vetemjöl
– 2tsk Vaniljsocker
– 1/2tsk Salt
KANELSOCKER
-1 1/2dl Socker
-1 1/2msk Kanel

Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget och rör ner filmjölken.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner.
Slå i hälften av smeten i formen, strö över hälften av kanelsockret. Täck med resten av smeten och strö över det sista kanelsockret. (Jag använder en gaffel för att dra upp lite smet som binder kanelsockret, då ströar det inte så när den är färdig).
Grädda i nedre delen ca: 50min.

Baka den gärna någon dag i förväg då den blir saftigare och godare efter att fått stå och gottat till sig:). Perfekt att ha i frysen

20130618-110828.jpg
Det blev ingen kaka till fikat igår för när den var klar så drog vi iväg till Liseberg:) Så nu har den gottat till sig och vi ska ta oss en bit.
Kram Carolina
P.s här och här hittar ni annat gott som jag och barnen gjort:)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s