Blommande September

Vilken start på September, helt underbart och konstigt eller hur. Folk ligger och solar vid badet som om det vore Juli månad. Blommorna i trädgården har svårt att göra sig klara för vintervila, så vi får njuta av dem lite till. Vi har några gamla rosor i trädgården som inte får så mycket omtanke, men det gör dem tydligen inget för nu blommar de vackert röda igen. Undra hur de skulle se ut om de fick näring och skötsel:) Tänkte visa några av blommorna som kämpar på i vår trädgård.
20130908-194628.jpg
Här blommas det fullt med solar, alla andra har gjort sitt för denna säsong. Tycker de passar in i färgpaletten för denna Höst.

20130908-194657.jpg
Här har ni rosorna som jag nämnde. Funderar på när vi satte dom, kan ha varit för ca: 15år sedan. Gubbens farfar som bodde här då, menade på att där kommer de inte att klara sig länge.:)

20130908-194722.jpg
Här har vi Fairy rosor som vi planterade för 7år sedan, som minne av vår 1:a dotter Albertina. Så dom kallar vi för ”Albertinarosor”, ja jag vet det finns en ros med detta namn. Men vi kallar den bara för detta:)
20130908-195605.jpg
Och avslutningsvis så måste det ju bli Lavendel, älskar lavendel. Just dessa är några som införskaffades förra hösten, de såg inte mycket ut för världen. Alla klarade sig inte, men de flesta. Det är ju så att plantskolor och blomsteraffärer inte vill ha kvar dessa nu, så kolla om ni kan få för billig penning. Kanske grannen inte vill ha kvar de som stått i krukan över sommaren, då kan du kanske få dem istället. Så är det helt plötsligt återvinning av växter.:) Vi har börjat att samla på oss igen, tänkte också ta upp och plantera om alla som kommer i rabatterna. Självsår sig nästan som ogräs och det är jag tacksam för.
I nästa inlägg kommer jag nog visa lite av trädgårdskonsten som jag och barnen gjort. Så välkommen att kika in igen.

Kram
Carolina

Annonser

3 thoughts on “Blommande September

  1. Pingback: Lekfull trädgårdskonst | cSkapar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s