Miljövänliga Jeans

I Söndags var vi ett gäng medlemmar från Svensk Form, på studiebesök hos Nudie Jeans. Det var intressant att få höra om deras miljötänk och se deras arbetsplats i Antikhallarna, Göteborg.

När man lyssnade till presentationen av Nudie Jeans, så genomsyrades den av miljötänk och personaltänk. Känns som att deras engagemang för miljön är ärligt och inte endast en fasad för att få positiv publicitet. Så vill ni ha eko jeans då tycker jag ni ska välja Nudie Jeans. Vi kan ju hoppas att fler inom textil och mode industrin följer efter. Vi konsumenter kan hjälpa till att ställa krav, genom att välja ekologiskt. Har butikerna koll på bakgrunden till varorna de säljer, är det barn som jobbar med tillverkningen? Är det giftiga ämnen i produkten? m.m. Våga ställa frågan, vet dom inte så kan de ju be leverantören om fakta. Kanske föder detta en medvetenhet som gör att fler företag går igenom sina produktioner. Så ni som har Butiker visa era kunder att ni bryr er. Vem tillverkar den vackra skålen? Vad innehåller dom där helt underbara sängkläderna? osv.

Inredningen hos Nudie Jeans gick i den industriella looken, de tyckte det blev en bra kontrast till den gamla banklokalen. Visst blev det bra, borgerlig lokal möter industriell inredning. De har mest använt sig av återbruk av äldre möbler, så även där går ju miljötänket igenom. Nu vet jag inte om de tänkte så, men det känns rätt. Tog några bilder från rundvandringen, men ni får ursäkta de dåliga bilderna. Ljuset var ej det bästa och kort om tid. Gå gärna till Nudie Jeans hemsida och klicka er runt och läs om deras tänk och olika projekt. Break-in, Re-pair, Recycle, Reuse

20131023-094723.jpg

Här ett mötesrum som speglar en trygg och lugn känsla, bra förutsättningar för positiva resultat med nya kontakter.

20131023-094745.jpg

Här en rejäl arbetsbänk där mycket kreativt arbete kan genomföras. Den var verkligen maffig måste jag säga, skulle gärna stå vid en sådan och få skapa.

20131023-094801.jpg

Så kommer vi ju till en viktig plats på arbetet, platsen där man kan varva ner en stund. Avreagera sig med lite spel, en kopp kaffe. En plats där man bara är helt enkelt.

20131023-094851.jpg

Sen måste jag visa deras Denim trasmatta som tillverkas utav gamla uttjänta jeans. De görs efter tillgång och är numrerade. Än så finns det några kvar, så först till kvarn är det som gäller. Ni hittar den i deras webbshop.

20131023-094901.jpg

Det var lite om mitt besök hos Nudie Jeans. Det har väckt tanken, att vill man förändra så kan man. Men vi konsumenter måste tro på att vi kan hjälpa till att påverka.

Så nu tycker jag att männen kan önska sig ett par Nudie Jeans i julklapp.:)

Kram på er
Carolina

Annonser

6 thoughts on “Miljövänliga Jeans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s