Pyssla och utvecklas som familj

2:advent och här målas det julpyssel för fullt. I Fredags så gjorde vi lite julpynt i självhärdande lera. Så idag var det dags för målning. Kan ju bara säga att bordet också blev målat, men vad gör det när man har myskul ihop. (gick att få bort). Vad gör ni helst tillsammans? Pysslar, spelar, leker, sjunger?. Vi gör lite av varje faktiskt, på Söndagar efter maten så hjälps vi åt att plocka undan för att sedan sätta oss och spela spel tillsammans. Vet inte varför det sker just på söndagar, kanske för att vi äter sen frukost och tidig middag. Så på eftermiddagen får vi en stund över innan barnprogram m.m. kör igång.

Jag tycker ju att vi vuxna ska vara lite mer barnsliga och inte så hysteriskt ordentliga. Vuxenpoäng är minuspoäng tycker jag, Barnslighet belönas med massa pluspoäng. Både vuxna och barn blir glada av att inte vara så kontrollerade jämt. Så lägg er på golvet och gör skrattande högen, lovar er att barnen kommer älska det. Skratt förlänger ju livet sägs det:) det gör iallafall att de dagar vi har här i livet blir både roligare och lyckligare.

Så sätt igång att pyssla och leka. Utvecklas tillsammans som familj, gör saker tillsammans. Sen så behöver vi alla lite egentid ibland, men om vi inte har kul tillsammans så är den inte värd mycket. Vi kan ju inte bara gå runt och längta efter att få göra saker utan barnen. Vi är ju faktiskt en familj som bor ihop och ska fungera ihop. Så älska varandra, liten som stor. Ta en dag i taget och njut. Vi lever bara nu.

Kram Carolina

20131208-142801.jpg

20131208-142815.jpg

20131208-142847.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s